Wie steunt TADA?

 

Steeds meer bedrijven, organisaties en particulieren steken daarom centen, tijd en menselijk kapitaal in TADA.

Aan de ene kant uit filantropische of MVO-overwegingen;

Aan de andere kant, omdat deelname aan TADA steeds vaker wordt beschouwd als een win-win ervaring getiteld ‘reverse mentoring’. 

Volwassenen leren iets aan tieners bij TADA, dat spreekt voor zich. Maar het lijkt erop dat de magie in beide richtingen werkt :  9 op 10 vrijwilligers raadt deelnemen aan TADA aan bij vrienden, familie of collegae omwille van de ‘wederzijds verrijkende ervaring’. Onlangs verwoordde iemand het zo: “Met je team meedoen aan TADA is beter dan eender welke teambuilding. Het is zinvol, en leerrijk. Je maakt je nuttig, ziet de maatschappij zoals ze is en werkt samen rond een positief project. Ik kan het iedereen aanraden.” 

Civil society engagement in education is valuable, needed and wanted. Daar zijn wij overtuigd van!

Meer weten over mogelijkheden tot samenwerking? Contacteer ons (sofie@toekomstatelierdelavenir) of lees deze blog boordevol getuigenissen.

Scrol zeker ook even naar beneden voor informatie over onze belangrijkste partners en hun getuigenissen over TADA.

Dankzij de trouwe steun van deze organisaties kan TADA draaien en steeds meer maatschappelijke kwetsbare ‘ketjes’ bereiken. Milles fois merci!

 

 

 

  • Structurele Financiële partners

Sinds de start van TADA is CVC Capital Partners de belangrijkste financiële partner van TADA. Als hoofdpartner van TADA, heeft CVC een gepriviligeerde status. Zonder CVC Capital Partners was de oprichting van TADA niet mogelijk geweest. Geert Duyck  (Managing Partner CVC Capital Partners) is sinds de start lid van de Raad van Bestuur van TADA. 

cvc

Ook AXA Belgium, Bain & Company Belgium en Ernst & Young Belgium zijn essentiële partners die TADA steunen sinds het begin.

Deze bedrijven steunen TADA financieel én in natura: door het aanleveren van vrijwilligers en/of venture philantropy.

AXA Belgium vergrootte haar engagement op significante wijze, door TADA huisvesting te bieden voor haar kantoren. Dit maakt AXA en CVC, TADA’s belangrijkste ‘corporate’ steunpilaren.

 

parteners1

De stichting Bernheim is sinds 2015 een cruciale partner van TADA: hun significante steun versnelde de groei van TADA. Zij maakten de lancering van de antenne in Anderlecht mogelijk.bernheimSinds 2013-2014 zijn Stibbe, Allen & Overy, BESIX Foundation en Degroof Petercam Foundation structureel partner geworden van TADA.

Deze bedrijven lieten TADA toe haar eerste groeifase waar te maken!

partners2

Andere structurele partners die sinds kort de groei van TADA mee mogelijk maken zijn Janssen Pharmaceutica, La Fondation Jean-François Peterbroeck en Total

 

  • Ad hoc Financiële partners

Waar structurele partners TADA gedurende meerdere jaren op rij significant steunen, bieden ad hoc partners eerder  jaarlijkse, ad hoc of eenmalige giften  (bijvoorbeeld door een award uit te reiken aan TADA of door een benefiet te organiseren voor TADA: een marathon, bedrijfsfeest, golftoernooi, galadiner, noem maar op).

TADA’s grootste ad hoc financiële partners de voorbije schooljaren waren de Engie Foundation, SdWorx, KBC, vzw Solidarité Cistercienne en BNP Paribas en Panos.

Ook de Nationale Loterij en diverse stichtingen die fungeren onder de noemer van de Koning Boudewijnstichting boden TADA serieuze ad hoc ondersteuning de voorbije schooljaren.

De Rotary club van Sint-Genesius-Rode is ondertussen aan het evolueren van ad hoc partner tot structurele partner van TADA. De vereniging steunt TADA ondertussen al meer dan 3 jaar zowel financieel als in kind. Zo organiseerde deze club een prachtig galadiner met Toots Thielemans ten voordele van TADA. De club zit bovendien boordevol overtuigde ambassadeurs voor TADA. Tijdens de lessenreeks ‘Ondernemen’ nemen diverse leden  van de club ook jaarlijks vol enthousiasme deel als gastdocent.

  • Niet-financiële partners en andere TADA-vrienden

Diverse organisaties leveren TADA ook materiële, niet-financiële bijdragen. De gemeente Sint-Joost-ten-Node en Molenbeek ondersteunt TADA bijvoorbeeld door TADA gratis toegang te bieden tot de gemeentelijke basisscholen ‘Sint-Joost-aan-Zee’ en de ‘Knipoog‘. Panos steunt TADA door broodjes voor vrijwilligers te voorzien.

Ook ondersteunen steeds meer organisaties TADA via “capacity building of venture philantropy”.

TADA ontvangt ook steeds vaker giften van individuen of kleine organisaties/verenigingen die hun naam niet bekend wensen te maken.

TADA is zéér blij met de donaties van deze filantropen, groot en klein. De initiatieven die voortvloeien uit engagement of persoonlijk commitment zijn hartverwarmend en té talrijk om op te noemen: het gaat om modeshows, verjaardagsfeesten, huwelijken, schoolwedstrijden, enzovoort. TADA is ook al twee jaar één van de goede doelen van de Warmste Week van Music for Life.

Dankuwel!